Grote doorbraak in strijd tegen werkstress en verzuimkosten

Vorig jaar berichte minister Asscher aan de tweede kamer dat een derde (33%!) van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkgerelateerde psychische klachten.

Dit zijn klachten die veroorzaakt worden door een verstoorde balans tussen werk en privé, werkdruk, baanonzekerheid, of agressie en geweld op de werkvloer. Met andere woorden stress.

En daarmee is zogenoemde psychosociale arbeidsbelasting (PSA) de meest voorkomende beroepsziekte in ons land.

Marco van Basten
Een bekend voorbeeld van zo’n PSA tragedie is Marco van Basten, voormalig topspits en ex-trainer van AZ. Een van de iconen van het Nederlandse voetbal heeft een paar maanden geleden een bijzondere stap gezet. Hij trad terug als hoofdtrainer van AZ, omdat de spanningen die gepaard gaan met topvoetbal hem (lichamelijk) te veel werden. Voor iemand die gewend is met (wedstrijd) spanning om te gaan toch een zeer opmerkelijke actie. Hij had naar eigen zeggen verschillende manier geprobeerd om beter met de spanning om te leren gaan, echter dat was niet genoeg. Helaas is Marco van Basten niet de enige, veel meer mensen komen de stress niet te boven. Hoe komt dat?

Het reptielenbrein – oorsprong van onze stress
De basale stressreacties ontstaan in het reptielenbrein, tevens oorsprong van de instincten (vechten, vluchten, etc.). Dat gebied van de hersenen is 500 miljoen jaar oud en reageert slechts op geur, beweging en trillingen. Uit onze eigen langjarige ervaring met allerhande stress reducerende technieken blijkt dat de meeste werken op het hersenniveau dat te maken heeft met logisch denken, gevoelens en emoties. En dat is voor blijvende stressreductie helaas onvoldoende!

De oplossing
Om het reptielenbrein te beïnvloeden is iets anders nodig! En dat andere is inmiddels beschikbaar voor iedereen die dat wil: PPD resonantie.

10879616_sNa tientallen jaren van onderzoek in o.a. oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen is er een manier gevonden die daadwerkelijk inwerkt op de oorsprong van onze stressreacties. Het werkt voor iedereen. Voor mensen met oorlogstrauma’s, voor mensen met verslavingsproblemen, kinderen met ADHD, te drukke managers, topsporters en gewone mensen met ‘overlopende’ agenda’s. Het maakt gebruik van speciale resonanties die tot ons komen via het luisteren naar simpele mp3’s.

Eerst zien dan geloven
Veel mensen kunnen haast niet geloven dat zulke uiteenlopende problemen geneutraliseerd kunnen worden met dezelfde techniek.

Laat ik proberen het uit te leggen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat alle delen van ons leven gedomineerd worden door de wijze waarop menselijke hersenen omgaan met stress. En zoals eerder gezegd, het reptielenbrein is verantwoordelijk voor de basale stressreactie.

Stress aanpakken vergt dan ook in eerste instantie een aanpak op het niveau van het reptielenbrein. Pas daarna komen andere hersengebieden aan de orde. Omdat het reptielenbrein het meest basale gedrag van ons mensen veroorzaakt, beïnvloedt het eigenlijk alle vormen van gedrag en bijbehorende problemen. Niet alleen in de medische hoek (burn out, ziekte en verslaving), maar ook op het gebied van presteren (school, sport en werk).

Zo eenvoudig was het nog nooit
Wie dus op een duurzame manier stress uit zijn of haar leven wil bannen moet in ieder geval beginnen met PPD resonantie als basis. Door 5 minuten per dag mp3’s te luisteren ontstaat een leven met veel minder stress en dus met minder emotioneel drama en lichamelijke en mentale problemen en verzuimkosten.

Voor iedereen die interesse heeft en het zelf of in de organisatie wil proberen klik hier
of neem contact op met Max my Performance.
Misschien is Marco van Basten ook nog geïnteresseerd.

Rechts boven aan deze pagina is er een GRATIS PROBEER versie ter beschikking.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail