faq

 

PRACTISCH

1) Hoe krijg ik toegang tot de PPDs?
PPDs zijn te beluisteren via de website met behulp van streaming. Je kunt inloggen via je computer, smartphone of tablet. Je krijgt toegang door ‘lid te worden’ van een bepaald programma.

2) Wat kan ik verwachten?
PPDs duren meestal 1-2 minuten en je hoort geluiden van de zee die op het strand aanspoelt. De PPD blijft eindeloos spelen totdat je zelf op ‘stop’ drukt.

Luister minstens 1x per dag, maar meer mag ook. Luister in ieder geval een tijdje aandachtig. Later kan het geluid ook gebruikt worden als ‘behang’, het vult de ruimte terwijl jij iets anders doet.

Er is geen maximum, maar je merkt zelf wel als je er genoeg van hebt. Stop dan ook.

PPD programma’s verschillen van elkaar door het aantal en het soort PPDs dat ze bevatten. Elk programma kent ook aanvullende oefeningen die de luisteraar kan doen. Een dagboekje bijhouden hoort daar bij.

3) Wat als ik een dag of meer niet geluisterd heb?
dat maakt niet uit. Het programma is maanden lang beschikbaar en je hebt voldoende tijd om alle PPDs te beluisteren. Zelfs een vakantie zonder luisteren kan.

4) Alle PPDs klinken hetzelfde
De verpakking van de PPDs is hetzelfde (zeegeluiden), maar de inhoud (de resonanties) is verschillend.

5) Sommige PPDs zijn te heftig voor mij.
Als je merkt dat je (te) sterk reageert op een bepaalde PPD, stop dan met luisteren of luister om de dag.

6) PPD resonantie lijkt op ontspanningsmuziek of audio brain wave technologie
Dat is een vergissing.
PPD resonantie staat op de schouders van millennia oude helingsmethoden als homeopatie, yoga en dergelijke.

Als je meer wil weten, er is een boek verschenen met bijbehorende website: www.nooitmeerstress.nl

7) Zijn PPDs verslavend?
Nee in tegendeel, het helpt je af van verslavingen. PPDs gaan over vrijheid, vrij zijn van dwangmatige gedachten en handelingen. Vrij van stress.

8) Zijn de zeegeluiden belangrijk?
Nee.
De zeegeluiden zijn de verpakking, we zouden ook jazz of klassieke muziek kunnen gebruiken.

9) Hoe lang duurt het voordat PPDs gaan werken?
Dat is niet te zeggen.

Er bestaat onderscheid tussen de verschillende PPDs en ook hoe mensen er op reageren, Soms ervaar je onmiddellijk ‘resultaat’, soms heeft je systeem een tijdje nodig om tot rust te komen en soms merk je niets. Dan valt het anderen in je omgeving op dat er iets veranderd is.

Vandaar dat PPD programma’s minstens drie maanden beschikbaar zijn om naar te luisteren. Je hebt dan ruim de tijd om alle PPDs minimaal 2 weken te beluisteren.

10) Is er een bepaalde volgorde waarin PPDs beluisterd worden?
Elk PPD programma kent een bepaalde volgorde. Elke week komt er minstens 1 nieuwe PPD beschikbaar. Vergelijk het met het lezen van een boek Elk hoofdstuk bouwt voort op het vorige en je kan er altijd naar terug bladeren (luisteren).

11) Hoe weet ik dat PPDs werken?
Meestal bemerk je dat je kalmer wordt, beter slaapt, beter kan focussen of minder en korter in een emotioneel drama blijft hangen. Veel mensen ervaren dat zelf, maar het kan ook zijn dat anderen het juist opvalt, omdat de veranderingen geleidelijk gaan.

Voor sporters is het vaak makkelijker, zij merken dat hun prestaties beter worden, dat ze als het er op aan komt rustiger blijven en hun beste spel kunnen spelen / prestaties kunnen leveren.

ALGEMEEN

12) Moet je een special probleem hebben om baat bij PPDs te hebben?
Nee.
PPDs werken in op het reptielenbrein en dat bestuurt ons aller gedrag, van baby, peuter, tiener tot volwassene. Ook je positie in de maatschappij speelt geen enkele rol, het werkt voor iedereen.

13) Wat als ik (chronisch) ziek ben, kunnen PPDs me helpen?
PPDs ondersteunen het proces van heling en genezing. Diepe stress heeft alles te maken met (on)gezondheid. Maar in veel gevallen is een integrale aanpak van de problemen zeer wenselijk en zelfs noodzakelijk. In onze visie vraagt elk serieus probleem om een aanpak die tegelijkertijd op instinctief, emotioneel, cognitief en fysiek niveau plaats vindt. PPDs zijn er voor het instinctieve niveau.

14) Hoe zijn PPDs ontstaan?
Er is een boek verschenen van de hand van Onno Nieveen, ‘Nooit Meer Stress’. (www.NooitMeerStress.nl) Daarin staan alle facetten beschreven: geschiedenis, onderzoek, mogelijkheden, etc.

15) Kan ik naar PPDs luisteren terwijl ik ook andere vormen van therapie / coaching volg?
Ja, het is in veel gevallen zelfs aan te bevelen (zie vraag 13). De eefectiviteit van andere therapieen en methodes zal toenemen als mensen ook luisteren naar PPDs (‘dweilen met de kraan dicht’)

18) Kun je met meerdere mensen tegelijk naar de zelfde PPDs luisteren?
Ja.
Binnen organisaties of families is het zelfs aan te raden. Allerhande overlevingsstrategieën en blokkades op het gebied van communicatie worden dan collectief opgeruimd. En wie kan daar tegen zijn?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail