Golf NL

Beter golven: de nieuwste inzichten om de mentale factor te trainen in 5 min/dag
Topgolfers zijn zo goed omdat ze talent hebben, veel trainen, vaste routines gebruiken, maar zeker ook omdat ze mentale ondersteuning hebben. Golf is waarschijnlijk een van de zwaarste sporten als het gaat om mentale belasting. En dat herkennen we allemaal, ook al zijn we geen pro.


Ons instinct tot rust brengen

Het gebruik van mentale training is dus niet nieuw, wel het recentelijk wetenschappelijke inzicht dat onze menselijke geest geregeerd wordt door onze instincten, gelegen in het reptielenbrein. Als we dus onze mind willen trainen zullen we in ieder geval dit oudste deel van onze hersenen (500 miljoen jaar!) moeten bereiken. Met alle bekende (cognitieve) methodes gebeurd dat onvoldoende, die werken vooral op denk- en emotioneel niveau. In de dagelijkse praktijk blijkt telkens dat topatleten falen als de spanning te hoog wordt. Hun mentale training is onvoldoende. En dat heeft te maken met het feit dat het reptielenbrein slechts reageert op geur en resonantie, ongevoelig dus voor taal !

Resonantie is de oplossing
We hebben dus andere vormen nodig die ervoor zorgen dat we op het diepste niveau kunnen ontspannen. PPD resonantie is zo’n vorm.
Ontstaan in vluchtelingenkampen om mensen af te helpen van hun oorlogstrauma’s, blijkt het ook uitstekend te werken voor ‘gewone’ mensen, in hun privéleven, op het werk en ook op de golfbaan.

 

De PPD resonantie werkt via resonantiefrequenties waar je 5-10 minuten per dag via een mp3 naar luistert. Dat is alles. Er ontstaan diepe ontspanning die zich laat zien als meer innerlijke rust, meer focus, makkelijker fysiek ontspannen en het eenvoudiger negeren van beperkende gedachtes (dat wordt niks, ik kan het niet, wat doe ik hier, etc.).

Topatleten gebruiken het al
Topatleten uit andere sporten hebben reeds de bijzondere werking ervaren: “Het gaat me veel makkelijker af om het verstand op nul te zetten, te ontspannen en dus te voorkomen dat er verkramping ontstaat. Ook als ik niet train maar gewoon aan het werk ben en andere dagelijkse dingen doe merk ik de positieve invloed van de PPD resonantie. Ik noem het ook wel eens ‘kalm in actie’.”  (triatleet Arjen van Wifferen)

Beschikbaar voor golfers
Dus voor iedere golfer die mentaal sterker wil worden biedt Max my Performance samen met onze golf-partners nu de mogelijkheid om deze nieuwe methode te gaan gebruiken. Er is een bijzonder 3-maands programma (5 min/dag) samengesteld dat speciaal gericht is op ‘Mindful’ golven. Goede resultaten kunnen niet uitblijven!

Begin nu met beter golven

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail